Midzomernachtdroom

Sproet theatercollectief, bekend van producties als de graaf van Monte Christo, Faust en Reynaerd de vos, treedt opnieuw naar buiten met een nieuwe uitdaging. Dit keer wagen zij zich aan een bewerking van Midzomernachtdroom, een komedie van William Shakespeare.

In 2016 is het exact 400 jaar geleden dat de Engelse toneelschrijver, dichter en acteur William Shakespeare overleed. Hij wordt gezien als de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht..
Midzomernachtdroom is een romantische komedie die al is geschreven in 1595 en wordt gezien als een van de hoogtepunten uit zijn oeuvre. Het verhaal kent meerdere verhaallijnen die aan elkaar verbonden worden door de viering van het huwelijk van hertog Theseus en amazonekoningin Hippolyta.

U wordt door de mensen van Sproet uitgenodigd om de bruiloft van Theseus en Hippolyta bij te wonen. De voorbereidingen zijn in volle gang, maar worden ruw verstoord door de liefdesperikelen van vier jonge mensen. Het publiek wordt meegenomen in een wereld waarin liefde, haat, jaloezie, droom en fantasie zich op een wonderlijke wijze mengen, zowel in de wereld van Boskoning Oberon en Elfenkoningin Titania als in de werkelijke wereld. Het onderscheid tussen droom en werkelijkheid is om deze reden nauwelijks te maken.